FELÚJÍTANDÓ TRADICIONÁLIS KŐHÁZ ELADÓ VÖRÖSTÓN

HELY: VÖRÖSTÓ

IRÁNYÁR: 49,99 millió Ft

Alapterület: 77 nm

Telekméret: 4030

Típus: Eladó családi ház

FELÚJÍTANDÓ TRADICIONÁLIS KŐHÁZ ELADÓ VÖRÖSTÓN 


Vöröstó települése Nagyvázsony szomszédságában fekszik a Balaton-felvidék északi lejtőin, a Déli-Bakony lábánál, nagyjából 8 km-re a Balatontól. Vöröstó azon kevés települések közé tartozik, amelyek máig megőrizték az egykori népi építészet értékeit. Jóformán érintetlen eredetiségében maradt meg minden porta falusi jellege, melynek díszei a míves kidolgozású, oszlopos, tornácos kőházak. A község néhány éve műemléki védettséget is kapott, az előbb említetteken kívül a portákat lezáró egyedülálló pajtasor miatt, amely egyfajta keretbe foglalja az egész települést. 
Kivételes lehetőség ebben a hangulatos kis faluban ingatlant vásárolni! 


A több mint százéves (1912-ben épült) épület statikailag stabil, belső felújítást igényel , de jelenlegi állapotában is lakható állapotú. A lakótér hasznos alapterülete 77,21 nm : a következő helyiségek lettek kialakítva: 2 tágas lakószoba, konyha, fürdőszoba, előtér, kamra. A lakóépület egy része alatt kitűnő állapotú pince helyezkedik el. 

 

A hatalmas, 4030 nm-es telken (kb. 18 m X 220 m) az épülettel szemközti oldalon gazdasági épületek kaptak helyet. (egy választható funkciójú kis ház, amelybe a víz is bevezetésre került, valamint régi ólak és tárolók, amelyek mindenképp javítást, megerősítést igényelnek! ) 
Fűtése gáz cirkó, a meleg vizet villanybojler biztosítja. 


A ház vállalkozásra, pl. autentikus vendégházként történő hasznosításra, nyaralóként de természetesen állandó lakhatásra is remek választás! 


Tulajdoni lapon : belterületi “kivett lakóház, udvar” , nem tehermentes ingatlan. 
Gyors birtokba adás lehetséges ! 
Az ár alkuképes! 


Még néhány szó a faluról : Vöröstó egy utcából áll. Sajátos elrendezése van az épületeknek. A házakat az útra merőlegesen egymás mögé építették. A bejáratok az ellentétes oldalon vannak, így minden háznak saját udvara van. Az udvart egységesen mindenhol nagyméretű pajta épület zárja le, amely védett a betolakodóktól és az időjárástól. A pajták egykor összefüggő láncot alkottak. Az épületek építőanyaga a közelben fejtett terméskő volt, melyet legtöbbször sárba, néha habarcsba rakták. A boltozatok, oszlopok és a kémények téglából készültek. 

Mivel ingatlanközvetítő irodánk építész- és ingatlanfejlesztő irodával párosul, így minden hiteles szakmai segítséget meg tudunk adni, mellyel segíteni tudjuk döntését. 
- megbízható ügyvédi háttér 
- építészeti tervek, statikai vizsgálatok, építésügyi szakértői vélemények készítése 
- energetikai tanúsítvány és ingatlan értékbecslés készítése 
- díjmentes bankfüggetlen hitelügyintézés 

KAPCSOLAT

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEINKEN!

KERESSEN BIZALOMMAL A LENTI ŰRLAPON KERESZTÜL ÉS E-MAILBEN VISSZAJELZÜNK!

Köszönjük, hogy elküldte üzenetét!