top of page

TIHANYBAN BELSŐ-TÓRA PANORÁMÁS, BELTERÜLETI CSALÁDI HÁZ ELADÓ

HELY: TIHANY

IRÁNYÁR: 300 millió Ft

Alapterület: 282 nm

Telekterület: 2529 nm

Típus: Eladó családi ház

TIHANYBAN BELSŐ-TÓRA PANORÁMÁS, BELTERÜLETI CSALÁDI HÁZ ELADÓ 

Tihany csendes, a nagy turistaforgalomtól mentes utcájában kínáljuk eladásra ezt a 80-as években épült, felújítandó állapotú, 282 nm (+ erkélyek és pince ) alapterületű, 3 szintes házat. 

A ház alsó szintje tihanyi kőből épült, a felsőbb szintek B30 téglából. Jelenlegi kialakítása két külön bejáratú lakás, de belső elosztása alkalmassá teszi akár három nagy méretű lakrész létrehozását is. Minden szinten rendelkezik erkéllyel. A felső két erkélyről varázslatos örökpanoráma nyílik a Belső-tóra és a környező hegyekre. 

Az alsó két emelet hasznos alapterülete szintenként 96 nm, 3 szobás összkomfortos kialakításúak. A felső szint 90 nm-es és két szoba összkomfortos. Itt a szobák galériázottak. Egy kb. 20 nm-es pince is található az épület alatt. 

A ház cserépfedésű, ablakai 3 évvel ezelőtt korszerű, kétrétegű műanyagokra lettek cserélve. 
Fűtését gázcirkó biztosítja. A hőleadás radiátorokkal történik. 

A telek 529 nm-es, enyhén lejtő. Két utcából is megközelíthető. Két autó parkolását biztosítja a kert végében elhelyezett fedett beálló. A kertben termő gyümölcsfák állnak. 

Az ingatlan összközműves (a két lakrész külön villanyórával rendelkezik). 

Elhelyezkedése : a falu központja, Apátság, éttermek, üzletek 900 m, Somosi szabadstrand 2 km, Gödrösi strand 2,4 km távolságra elérhető.  

A ház adottságai, fekvése kiválóan alkalmassá teszik szálláshely kialakítására, de több generáció kényelmes állandó együttélését is biztosítani tudja, illetve nyaralóként is ideális. 

A ház tulajdoni lapon belterület, „kivett lakóház, udvar” megnevezésű. 

Tihany Lf4 építési övezetében áll, a rendezési terv erre vonatkozó szabályozása érvényes rá, ha új tulajdonosa komolyabb átépítést tervezne. Falusias lakóterületen elhelyezhető épület: lakó; mező- és erdőgazdaság, valamint a terület rendeltetésszerű használatát nem zavaró gazdasági; kereskedelmi, szolgáltató; szálláshely jellegű; igazgatási, iroda; hitéleti, nevelési, oktatási, egészségügyi, szociális; kulturális, közösségi szórakoztató; rendeltetést is tartalmazhat. A telken legfeljebb egy épület helyezhető el, melléképület nem létesíthető. Maximum két önálló rendeltetési egységet tartalmazhat. A legnagyobb megengedhető beépítettsége 20%, a legnagyobb homlokzatmagasság legfeljebb 6,0 m lehet. 

Tihany Magyarország egyik legszebb fekvésű települése, látványos táji és természeti adottságokban bővelkedő község a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten. A természeti értékek védelmének elismeréseként, hazánkban harmadikként a Tihanyi-félsziget is elnyerte az Európa Diplomát. 

Mivel ingatlanközvetítő irodánk építész- és ingatlanfejlesztő irodával párosul, így minden hiteles szakmai segítséget meg tudunk adni, mellyel segíteni tudjuk döntését. 
- megbízható ügyvédi háttér 
- építészeti tervek, statikai vizsgálatok, építésügyi szakértői vélemények készítése 
- energetikai tanúsítvány és ingatlan értékbecslés készítése 
- díjmentes bankfüggetlen hitelügyintézés

KAPCSOLAT

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEINKEN!

KERESSEN BIZALOMMAL A LENTI ŰRLAPON KERESZTÜL ÉS E-MAILBEN VISSZAJELZÜNK!

Köszönjük, hogy elküldte üzenetét!

bottom of page